|
| Autor |
Poruka |
|
dragoljub
|
Tema posta: Noć muzeja u Kikindi Poslato: Uto Maj 08, 2007 4:46 pm |
|
 |
| Administrator |
 |
Pridružio se: Pet Jan 06, 2006 2:12 pm Postovi: 4751 Lokacija: R-Kikinda
|
|
NARODNI MUZEJ KIKINDA U NOCI MUZEJA
OTKRIVA TAJNU STARU POLA MILIONA GODINA!
U okviru prve nacionalne Noci muzeja, u subotu 19. maja 2007. godine Narodni muzej Kikinda bice otvoren za posetioce od 18 do 02 h.
U vreme kada ce u Galeriji Prirodnjackog muzeja u Beogradu biti izložena replika skeleta Kikindskog mamuta, posetioci u Kikindi ce imati privilegiju da uživaju u monumentalnosti njegovih originalnih ostataka. Ove veceri posetioci muzeja moci ce da krenu na virtuelno putovanje, vodeni multimedijalnom prezentacijom, kao i da se upuste u avanturu otkivanja tajne stare pola miliona godina u prvom 3D bioskopu u Srbiji.
Kulturno–turisticki animatori, volonteri i prijatelji muzeja potrudice se da uz pomoc kostima, muzike i anegdota docaraju prošlost i ožive bogato naslede ovog mesta kako bi svi prisutni pronašli inspiraciju i doživeli nezaboravno iskustvo.
Planirate li da posetite muzej, mislite li da vredi?
|
|
|
|
 |
|
devil
|
Tema posta: Poslato: Uto Maj 08, 2007 8:21 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 10:31 am Postovi: 2576 Lokacija: Kikinda
|
Preporucujem svima da pogledaju film i da budu te noci u muzeju. Film traje svega 17 minuta ali je to jedno zaista novo iskustvo - biti u istoj ravni sa mamutima. Sto se tice ostalog, stalne postavke - ukoliko se bude sledio prvi primer ozivljavanja - bice fenomenalno. Ma sta god - priznajte sebi da je zaista vreme da posetite muzej!  Jos ako je to u neobicno vreme, recimo oko ponoci, mmmm, moze biti veoma zanimljivo.
Planirala sam da posetim muzej te noci, ali eto iskrsao mi neki seminar pa sam na putu ...hm...ali dobro ja sam bila u muzeju skoro...Vi nemate opravdanje! 
_________________ Set me free...
|
|
|
|
 |
|
JAGGA
|
Tema posta: Poslato: Ned Maj 20, 2007 6:17 pm |
|
 |
| Veoma aktivan član |
 |
Pridružio se: Pet Jan 26, 2007 6:37 pm Postovi: 1208 Lokacija: Kikinda
|
Bila, videla, uzivala
Svaka cast za organizaciju, vidi se da su se ljudi bas trudili da docaraju svaki stage. Posebno spider stage  Veoma interesantno. Film mi se bas svideo. Mislim da ce imati dobru "prodju" kod posetilaca, pogotovo stranaca. Jedino, kako kaze khancik, u glavnom holu je bilo dosta mracno, a bilo je zanimljivih stvari.
Videla sam u Pabu jednog decka koji je sav bitan usao sa naocarima koje su se delile prilikom gledanja filma o Kiki. Sta reci, k****n. No, ima nas raznih.
_________________ Jagga
Someday we gonna rise up on that wind you know
Someday we gonna dance with those lions
Someday we gonna break free from these chains and keep on flyin'
|
|
|
|
 |
|
green
|
Tema posta: Poslato: Ned Maj 20, 2007 6:30 pm |
|
 |
| Stari član |
 |
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 12:38 am Postovi: 51
|
Dobra organizacija, dosta kreativno!
3d prezentacija je super : ti i mamuti + Goran Dimitrijevic ciji glas te vodi kroz pustolovinu ! Svidela mi se ona fora sa spider stage-om koja je imala za cilj da privuce masu da ipak pogleda i stalnu postavku, jer bi u suprotnom preveliki akcenat bio stavljen na Kiku. Cafe del Mamut je takodje super fora.
Neke sitne zamerke uvek mogu da se iskopaju, ali generalno organizacija je bila na jednom "vishem" nivou i svaka pohvala organizatorima
Treba vise paznje posvetiti kulturi i tradiciji ovog grada, kako bi se i sa aspekta turizma malo uzdigli , jer je opste poznato da se nerazvijeni ili slabije razvijeni regioni zahvaljujuci turizmu vrlo brzo oporave... Kika je prvi korak , a ima toga jos 
|
|
|
|
 |
|
devil
|
Tema posta: Re: Noć muzeja u Kikindi Poslato: Uto Mar 18, 2008 10:45 am |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 10:31 am Postovi: 2576 Lokacija: Kikinda
|
Priprema se Noc muzeja 2008 Jubilarna PETA Noć muzeja , održaće se 17. maja 2008. godine u oko 15 gradova širom Srbije. Samo u Beogradu u ovoj manifestaciji će učestvovati oko 60 muzejskih i galerijskih prostora, a preko 120 na teritoriji cele Srbije, medju kojima ce po drugi put na ovoj manifestaciji ucestvovati i kikindski muzej http://www.nocmuzeja.org.yu
_________________ Set me free...
|
|
|
|
 |
|
|